Lesson 5 of 4
In Progress

Les 1 – Hoe lees je je BluePrint?

Les 1 – Hoe lees je je BluePrint?

Je reis begint op het moment dat je de Scan invult. Je wordt getriggerd om je mind uit te zetten en op je gevoel te varen. Als resultaat van het invullen van de vragen, heb je je verslag (BluePrint) ontvangen en heb je kennis genomen van je BluePrint. In deze training vertellen we je meer over alle 7 archetypen en hoe je je BluePrint zelfstandig kan lezen en meer waarde haalt uit je zelf. Ook komen het gedrag, skills en competenties aanbod.

 

In deze Scan ben jij zelf het vertrekpunt. Veel mensen noemen de Scan daarom een nulpuntmeting. Als je deze Scan doet, zijn er geen goede of foute antwoorden. De Scan laat zien wat volgens jou voor jezelf belangrijk is. Welk antwoord geef je op alles waar je mee wordt geconfronteerd? Welke weg pas het meest bij jouw persoonlijke mogelijkheden? Wat maakt jou uniek?

In je BluePrint zitten allemaal verschillende elementen die in zijn geheel jouw dynamiek vertelt. Het is jouw handleiding om kennis over je zelf te vergroten c.q. verdiepen. Hieronder wordt kort weergegeven wat de inhoud is van elk element in je verslag.

Wat is mijn doel, wat communiceer ik?

Jouw doel en jouw manier van communiceren zijn het meest bepalend en herkenbaar. Je zet deze het meest actief naar buiten toe. Wat betekent dit voor jou en voor de mensen in je omgeving?

Wat is mijn richting, waar word ik blij van?

Vanuit je kern wordt hier omschreven waar jij blij van wordt. En de zaken waar jij richting aan geeft. Aan jezelf en aan je omgeving.

Wat zijn mijn skills en competenties?

Wat laat jij zien aan de buitenwereld in je gedrag? Welke skills zijn je reflexen?

Wat is de kern van mijn overtuigingen?

Hier gaat het over herinneringen, en wat je doet met deze herinneringen. Kun je herinneringen en de overtuigingen hiervan loslaten? Of ombuigen naar een nieuwe herinnering?

Wat is mijn stijl van managen en werken?

Het vierkant bestaat uit vier elementen. In dit onderdeel wordt verteld wat jouw manier is van managen en werken en hoe jij jezelf kunt presenteren.

Wat is mijn stijl van inspireren en leiden?

De driehoek bestaat uit 3 elementen. En in dit onderdeel wordt verteld wat jouw manier is van inspireren en leiden en hoe je jezelf kunt presenteren.

Hoe zit het met mijn mentale ruimte?

In jouw mind heb je een bepaalde mentale ruimte. Je aanpak kan soms een lagere mentale en intuïtieve dynamiek laten zien. Hierin lees je hoe die dynamieken er in de praktijk dan uit kunnen zien.

Wat zijn mijn sterke punten?

Je hebt van uit je kern een aantal krachtige vermogens, hoe zien deze eruit?

Wat zijn mijn natuurlijke talenten?

Iedereen heeft talenten, wat zijn vanuit jouw kern jouw speciale talenten?

Wat zijn mijn beste rollen daarbij?

Welke rollen/functies zouden bij jou kunnen passen?

Wat is mijn praktische meerwaarde?

Hierin staat jou meerwaarde en inzetbaarheid samengevat.

Wat zijn mijn valkuilen?

Iedereen heet valkuilen. Wat is het handig om die te weten, zodat je er rekening mee kunt houden!

Wat zijn mijn allergieën?

Waar ben je gevoelig voor en heb je moeite mee?

Wat zijn stressfactoren?

Welke zaken vergen extra inspanning en vragen extra moeite?

Wat zijn mijn kernbehoeften?

Waar heb je vooral behoefte aan in je omgeving?

Welke mensen passen bij mij op de lange termijn?

Om voor een langere termijn samen te leven of samen te werken, zoek je met name naar mensen met eigenschappen die jouw eigenschappen aanvullen of completer kunnen maken. Hoe zien deze eigenschappen eruit?

Welke mensen passen bij mij op korte termijn?

Voor comfortabele en ontspannende contacten op de korte termijn, kun je meer naar mensen zoeken met eigenschappen die je eigen eigenschappen overlappen. Waar kun je dan aan denken?

Wat doe ik in essentie?

In alles wat je doet, wie ben je dan in essentie?